YENİ TÜRKİYE YÜZYILI!.. - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

YENİ TÜRKİYE YÜZYILI!..

06-07-2024 | 16:41
Nuri ÇAĞLAR
Nuri ÇAĞLAR      nuricaglar72@hotmail.com

YENİ TÜRKİYE YÜZYILI!..

“TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ”

YENİ ANLAYIŞ ;

BAŞARIYA CEZA!.. BAŞARISIZLIĞA ÖDÜL!..

22 Yıllık iktidarda en çok değişen bakan: Milli Eğitim Bakanlığı ; 9 bakan değişti,18 sistem değişikliği yapıldı.Her görev alan bakan bir önceki bakanı ve sistemi eleştirdi.Ve geldiğimiz son nokta hepsi sil baştan!...Peki kaybeden kim oldu?...Tabiki Ülkemiz ve ülkemizin geleceği olan çocuklarımız...

 Bu sistemin yaratmış olduğu karmaşa ve buna bağlı olarak yetişen nesiller, her alanda niteliksiz bir yapıyı ve yapılanmayı kaçınılmaz kılmıştır.

 Bu durum bir vatandaş olarak gittiğimiz her kurumda çarpıcı bir şekilde karşımıza çıkmakta ve bizleri ziyadesiyle üzmektedir.Kurucu Liderimiz Atatürk’ün “Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” Dediği ve istikbalimizi emanet ettiği gençlerin yüzde 60’ı yurtdışına çıkmakta ve ikbalini orada aramaktadır!..Bu BEKA sorunudur!...Bu geldiğimiz son noktanın ne kadar tehlikeli ve acı olduğunun göstergesidir!..Sınırlarımız kevgire dönmüş ve Ortadoğunun insan çöplüğüne dönüşmüştür!..

  İşte Ülke gerçeği bu!...Peki bizim İlimiz,İlçemiz bu haritanın neresinde? Biz ne durumdayız?

Özetle ;

        T.C.Milli Eğitim Bakanlığı’nın 02.04.2024 Tarih ve E-97202150-903.08.01-100016480 Sayılı yazısının konusu: Ödüllendirilen Personel Bilgilerinin Tebliğler Dergisinde yayınlanması (Açık Kaynak)

       Listeye göz attığımızda iki isim göze çarpıyor ; İl Milli Eğitim Müdürü Ersan ULUSAN ve Şarköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış ELMA! 

      Şimdi sormaz mıyız ? Tekirdağ’ın eğitim sıralamasında son sıralarda yer alması,Şarköy’ün eğitimdeki içler acısı durumu ortadayken bu neyin belgesi neyin ödülü? Tam bir komedi diyeceğiz ama bu artık Trajikomik bir durum!...Ağlayalım mı? Gülelim mi? Gerçekten bilemedim!...

    Demek ki sessiz sedasız ve gerçek muhataplarının görüşü alınmadan apar topar kabul edilen “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli “ böyle bir anlayışı da beraberinde getiriyor.

   ÖSYM,YÖK ve TÜİK gibi resmi kurumların yayınladıkları tüm istatistiklerde sonlarda yer alan Tekirdağ ve tabiki buna bağlı olarakta Şarköy neyin ödülünü alıyor? Niye Ödül alıyor? Aklı başında insanlarla dalga geçmek değilmidir bu? Ya da başka bir deyişle “insanın aklıyla dalga geçmek”?

  YÖK’ün açıklamış olduğu 2013 yılı verilerinde32.sırada olan (ve zamanında bu sırayı da çok eleştirdik)

2018 de 66. Sıraya 2021 yılında ise 63. Sıraya gerilemiş olmasının ödülü bu sanırım!...

Gerçekten durum bu!...belki inanılmaz gelebilir,belki inanmayanınız olabilir ama gerçekten durum tam da bu!...Açık kaynaklarda hepsi mevcut!...Sıralamalarda alınan ödüllerde...

Sonuçlar niye böyle diye sorup duruyoruz günlerdir,oysa ki sorunun cevabı çok belliymiş!...Bu sonuçlarla ÖDÜL alıyorsan kime neyi soruyorsun,kim neyden rahatsız olsun? Herkes halinden ve olan bitenden gayet memnun demek ki!..Olan her zamanki gibi garibana,garibanların çocuklarına oluyor!..Her zaman Her yerde olduğu gibi!..Birileri rahat edip konfor alanında keyif çatarken birilerinin hayatında onulmaz ve kalıcı hasarlar oluşuyor...

Bölge siyasetçileri,yerel ve mülki amirler konuya yüzeysel ve baştan savnma bir şekilde yaklaşırlarsa işte sonuç bu : NE KADAR BAŞARISIZSAN O KADAR ÇOK ÖDÜLLENDİRİLİYORSUN!..

İşini hakkıyla yapan,bulunduğu yere değer katıp özveriyle çalışanlar mı ?...Onların da başına gelmeyen kalmıyor?...Kimi sürgün ediliyor kimi cezalandırılıp işten el çektiriliyor,kimi de korkutulup çalışmaktan soğutuluyor!...Şaka gibi değil mi? İnanın keşke şaka olsaydı!...Çıplak gerçek bu ve belgelerle sabit!..

   Doğruları söylemeye ve bu konuyla ilgilenmeye devam edeceğiz!..Bu bir sorun hem de çok büyük bir sorun!...

     Bu arada “DOĞRU SÖYLEYENİ DOKUZ KÖYDEN KOVARLARMIŞ” derler ya hani ; BİZ DOĞRU SÖYLEMEYE DEVAM!...GERİSİ O DOKUZ KÖYÜN SORUNU!...

 

 

 




ETİKET :  

Tümü