Şarköy Belediyesi Sosyal Tesislerinde verilen İftar Yemeğine Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı , Belediye Başkanı Alpay Var, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı FatihTalip Aykaç, Garnizon Komutan Vekili Ersel Olçar, İlçe Jandarma Komutanı Oğuzhan Şimşek, Şarköy Sahil Güvenlik Komutanı Bahattin Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Akın Şahbaz, İlçe Müftüsü Ramazan Tekin, Şarköy Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Süleyman Mutlu, Vakıf üyeleri, şehit yakınları, gazilerimiz ve öksüzler katıldı. Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı iftar yemeğine katılan misafirler ile yakından ilgilenirken aileler ile sohbet etti.
İftar yemeğinde yemek duasını İlçe Müftüsü Ramazan Tekin yaptı.
Kaymakam Dr. Ahmet
Naci Helvacı: “yardımlaşma,dayanışma, paylaşma duygularının yoğun olarak yaşandığı, dostluk ve kardeşlik duygularının en güçlü olduğu bu mübarek Ramazan ayında böylesine seçkin bir toplulukla birlikte olmakta büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Devletimizin birliği ve bütünlüğü için bu toprakların vatan olarak bize kalması için, bayrak için, millet için her türlü fedakarlığı göstererek, canını feda eden şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin öneminden bahsetti.yaptığı konuşmada Şimdi, insanın bazen esir hayatları olur. Bu hayatlardan bir tanesini yolda gelirken düşündüm. Benim anam, beni 7 yaşındayken bırakmış. Beni babaannem büyüttü, o da bir Cihan Harbi çocuğuydu. Onun babası da 90 küsur yaşında vefat etti. O zamanlar okula gidiyordum. Tanıdık gazilerle mülakat yapılacağını söylemişlerdi, ben de onunla yapmıştım ve sınıfın en yüksek notunu almıştım.
Tabii ki Çanakkale Harbi, tabii ki bilhassa millî şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un "Çanakkale Şehitleri" şiiri ile ünlüdür. Ama tek başına o değildir. Nazım Hikmet dahi Çanakkale ile ilgili şiirler yazmıştır. Ancak bunların içerisinde, yine Nazım'ın verdiği tâbirle, en güzel Çanakkale şiirini Mehmet Âkif yazmıştır:
"Şu Boğaz Harbi nedir? Var mı ki dünyâda eşi?
En kesîf orduların yükleniyor dördü beşi,
Tepeden yol bularak geçmek için Marmara’ya-
Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya."
Bunu, şiir okuduğumu göstermek için söylemiyorum. Özellikle burada karşılaştığımız Çanakkale Savaşı’ndaki manevi boyutu ortadan kaldırmak gibi bir niyetim yok. Öyle ki o zamanların tabiriyle İstanbul, yani Konstantinopolis, kendi paralarını basıyordu. O kadar emindiler kazanacaklarından…
Böyle bir günün şehitlerle anılması çok değerli. Yine o mısralarda:
"Yaralanmış temiz alnından, uzanmış yatıyor;
Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!"
Orada şehitlerimiz bizim için bir güneş, bir değer… Onları yâd etmiş oluyoruz.
Bizim için bu sadece bir hamaset meselesi değil. Allah'a karşı —müftü hoca benden daha iyi bilir— peygamberlikten sonra en değerli makam şehitliktir.
Dolayısıyla bu etkinlik, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak her yerde düzenleniyor. Belediyemiz de katkı verdi, onlara teşekkür ediyorum.
Böyle bir ortamda birlikte olduğumuz için çok mutluyum. Herkesin Ramazan’ını, gelecek kandilini ve bayramını kutluyorum”dedi.
Hayırlı akşamlar diliyorum. Şehit yakınları ve gazilerimiz hem devletimizin hem de aziz milletimizin kutsal bir emaneti olduğunu,devletimizin tüm kuruluşları ile onların hizmetinde olduğunu sözlerine ekledi.