KEDİDİR KEDİ - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

KEDİDİR KEDİ

22-08-2024 | 12:52
Nuri ÇAĞLAR
Nuri ÇAĞLAR      nuricaglar72@hotmail.com

KEDİDİR KEDİ

Mısır'da kedi öldürmek, ölüm cezası demekti. Eğer yangın çıkarsa kedi mutlaka kurtarılmalıydı.”Kediyle beraber yaşayan" , alevlere bile atlamalıydı. Firavunlar ailelerini bu

Felis Domesticus'lardan ayrı tutmaz,onları da mumyalatırlardı.

Kedinin tüm sırrı; evrensel yasalara uyumundan kaynaklanır ve yeni keşfedilen özelliklerinden..

Örneğin;çok akıllı olarak gördüğümüz bir köpekten bile zekidir aslında kedi.Sadece zeka değil, hafızaları da köpeklerdekinden daha uzundur.Fakat buna rağmen,bir köpeği eğitebilirsiniz ama bir kediye en basit hareketi bile yaptıramazsınız. Çünkü bir köpeğin emir yerine getirmesindeki sebep,kendisine sevgi gösterileceğini anlamasından kaynaklanır.Kedi ise bunu hiç önemsemez.

Kediye ilk yakıştırılan değer nankör olduğudur.Öyle ya Bir insan olarak merkezdesiniz.Bir kediye sadaka veriyorsunuz,nasıl itaat etmez?!

Bir kedi asla nankör değildir.Sadece şu evrensel yasayla uyumludur:Her şeyin bir sonucu, bir de nedeni vardır.Yani insana tamah etmiyorsa kendisine verilenin nereden geldiğini biliyor olmasındandır.İnsan sadece aracıdır.Kedi evrensel yasaları bilir.İnsanoğlunun beyninin bu yasaları almaması onun değerini düşürmez.Kedi, yıldızlara bakarak yuvasının yerini bulur. Kilometrelerce uzaklıkta olsa bile.. Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre kediler, karşısındaki insanın bilimsel değişkenlerine aldırmadan,kişinin güvenilirliğini ölçebiliyor.Bunu da kuyruklarını,kırıtarak birden yana sallamaları ve değişik bir mırıltı çıkartmalarıyla dışa vuruyorlar.Bu yüzden Amerika'da bazı banka müdürleri,kredi talebi olan müşterilerini, ofislerindeki kediyle karşılıyorlarmış.Yalnız yaşayan ezoterik biri için kedi,korunma önlemi gibi görünüyor. Bu yüzden kedinin cadılarla da beraber yaşaması normal.Ayrıca kedinin mırlamasının kemik erimesini engellediği biliniyor.Gene Amerika'da yapılan araştırma,kedilerin bu seslerinin, rezonansın, titreşimle özellikle menapoz sonrası kemik erimelerini yavaşlattığını gösteriyor.Kedi kürkü ise okşandığında tüm vücuttaki negatif elektriği ve stresi alan bir yapı .Kediler ev içerisinde kişilerin ruhsal durumlarını algılayabilirler..Dinimizde de öyle değilmi? Dinimiz hayvanları öldürmeyi ve onlara eziyet etmeyi yasaklamıştır. Ancak "bir kedi öldürenin günahının affolması için tüyleri sayısınca cami yaptırması gerekir" gibi bir söylenti doğru olmasa bile kedilerin inançlı kişiler tarafından öldürülmesinin önlenmesi bakımından caydırıcılık değilde nedir.

Haksız yere bir hayvan öldüren kişi tövbe istiğfarda bulunması gerekir.

Yüce dinimiz İslam, kâinatta her şeyin bir denge ile yaratıldığını bildirir. Kâinattaki tüm varlıklarda görülen denge Allah’ın varlığının birer işareti ve belgesidir. Kâinattaki ekolojik dengeyi sağlayan en önemli unsurlarından birisi de hayvanlardır. Kur'an-ı Kerim ekolojik sistemin önemli üyeleri olan hayvanları, “ümmet” olarak isimlendirmektedir.

Kedi kutsaldır. O ;kozmikte Koç'tayken döllenir,Yengeç'ten doğar…




ETİKET :  

Tümü