Yeniden Refah Partisi Şarköy İlçe Başkanı Sönmezsoy'dan yeni eğitim yılı mesajı - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Yeniden Refah Partisi Şarköy İlçe Başkanı Sönmezsoy'dan yeni eğitim yılı mesajı

03-10-2024 | 23:08

Yeniden Refah Partisi Şarköy İlçe Başkanı Şahin Sönmezsoy, 2024-2025 Eğitim–Öğretim yılının öğrenciler ve öğretmenler başta olmak üzere tüm Türkiye'ye hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Sönmezsoy, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "2024-2025 Eğitim – Öğretim yılı tüm ülkemize , yirmi milyonu aşkın Öğrencimize, Bir Milyon İki yüz bin öğretmenimize ve Şarköy ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Eğitim insan hayatının her aşamasında var olan vazgeçilmez bir olgudur. Yeniden Refah Partisi olarak sağlıklı bir eğitim için eğitimcinin ihlas ve samimiyetle öncelikle ahlak ve maneviyatı öne alan bir eğitim anlayışı ile hareket etmesine inancımız tamdır.
Hiç şüphesiz ki bugün, eğitim sezonu başlasa da eğitimin sorunları bir dağ gibi önümüzde durmakta, 22 yıllık iktidarın eğitimi, sadece okul yapmak, akıllı tahta ile sınıfları donatmak, tablet ve ücretsiz kitap sağlamakta gören anlayışını red ediyor, İnsanı temel alan, sorunların çözümünde iyinin yanında kötülüğün karşısında duran anlayışımızı tekrar hatırlatmak istiyoruz.
Eğitimin esası gönüllüktür, öğretmen ve öğrenci gönülden işini yaparsa çok doğru sonuçlar elde edilebilir. Ancak ekonomik zorluklarla boğuşan toplumda sağlıklı bir veli, öğrenci, öğretmen ilişkisinin kurulması mümkün değildir. Nihayetinde bu gün öğretmen mutsuz, veli mutsuz , öğrenci mutsuz. Bütün olumsuzluklara rağmen, tüm eğitim camiasına yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diler… Bu gün okulunda, sınıf arkadaşlarıyla, öğretmeni ile buluşması gereken ancak ülkemide yaşanan bir çok elim olayda hayatını kaybeden, Narin,Sıla bebek,gibi bir çok evladımız katledilldi Allahtan rahmet, tüm milletimize sabır ve metanet diliyoruz. Temelinde eğitimsizliğin olduğu bu tür acıların bir daha yaşanmaması için gerekli yasal düzenlemelerin mecliste bulunan tüm siyasi partilerin ortak sorumluluğu ile bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz.22 yıl ülkeyi yöneten AKP ikdidarı “İtibardan Tasaruf Olmaz”derken“Eğitimde Tasaruf Tedbirleri” Uygulamasıda gelinen nokta ortada biz ister bu ülkennin evladı,ister öğrenci velisi,ister Yeniden Refah Partisi Şarköy İlçe Teşkilatı olarak çocuklarımızın geleceği için elimizi değil gövdemizi maddi manevi taşın altına sokmaya hazırız. Saygılarımla"




ETİKET :  

Tümü