Şarköy’de okullarda uyuz vakası çoğaldı

Okulların açılmasıyla birlikte Şarköy genelinde okullarda uyuz vakaları çoğaldı.Velilerin Şarköy Haber Gazatesine verdiği bilgiye göre okullardaki hijyen ve temizlik eksikliği nedeniyle uyuz vakaların arttığı öğrenildi.Şarköy 2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılı sıkıntılı başladı. Bir çok okulda temizlik personeli olmadığı için aileler oldukça tedirgindi. Bakanlık ne kadar ülke genelinde 30.000 temizlik personel alınacağını açıklasa da, an itibarıyla Şarköy’de bir çok okulda temizlik konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor.
Bu kapsamda okulların açılmasıyla birlikte Taşımalı Eğitimde olduğu gibi öğrencilerin ve özellikle engelli öğrencilerin okula gidiş dönüş taşımasında büyük sorunlarla karşılaşdığı aynı şekilde uyuz vakalarında da ciddi anlamda artış olduğu öğrenildi.
Şarköy Haber Gazetesi olarak yetkili isimlerden aldığımız bilgilere göre okulların açılması sonrasında ikili eğitimin uygulandığı ilçedeki okullarda yaşanan hijyen ve temizlik sıkıntısı uyuz vakalarında ciddi artışa neden oldu .
Ailelerin bu konuda dikkat etmesi gerektiği belirtildi.Bir okulun sınıfı okul velisi tarafından ilaçlandığı öğrenildi. Şarköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış Elma her yıl olduğu gibi yeni Eğitim başlangıcında bu gibi önlemleri alıyoruz.Öyle abartıldığı gibi vakalar yok.Tabi ki tek tük vakalar oluyor.
UYUZ BELİRTİLERİ NELERDİR?
Uyuz hastalığının belirtileri, şiddetli kaşıntı, sivilce benzeri kızarık ve döküntüler, içi sıvı dolu lezyonlar ile uyuzun yuvalandığı yerlerde ciltte iz gibi grimsi-beyaz kabarık çizgilerdir.
UYUZUN TEDAVİSİ NEDİR?
Doktorunuz bir insektisit olan permetrin krem veya losyonu boyundan aşağı uygulatıp, ciltte 8-24 saat arasında bekletilerek akarlar ve bıraktıkları yumurtaların öldürerek hastalığı tedavi etmeyi önerebilir.