Şarköy Ak Parti ilçe başkanı Engin Sadunoğlu 10 aylık ilçe başkanlığı yaptığı süre içinde Şarköy Haber Gazetesi İmtiyaz sahibi Ayten Çağlar ve Şarköy Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nuri Çağlar’la değerlendirme yaparak siz değerli Şarköy Haber Gazetesi okurlarına Şarköy için ne yaptıklarını ne yapacaklarını görüştük Ak parti Şarköy İlçe binasında yaptığımız röportaja yönetim kurulu üyeleri Turgay Polat, Ahmet Düzgen, Metin Hancı ver Yılmaz Karataş katıldı. Şarköy Ak Parti İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu 24 haziran seçimlerinde Ak Parti genel başkanı ve Cumhur Reisin talimatları doğrultusunda Çalmadık Kapı Sıkmadık El Bırakmadıklarını mahalleleri birden çok ziyaret etiklerini oylarını geçtiğimiz seçimlere nazaran artırdıklarını,mahalle gezilerine teşekkür ziyareti yaptıklarını. Önümüzde yerel seçimler olduğundan sanki yarın seçim olacakmış gibi çalıştıklarını vatandaşların ve mahallelerin sorunlarını rapor edip genel merkeze bildirdiklerini.Ak Parti kurucularından Por.Dr.Mustafa Şentop hocamızın Tekirdağ Milletvekili olarak seçilmesi ve aynı zamanda meclis başkan vekili olması Tekirdağ ve Şarköy için büyük kazanç olduğunu belirtti. Şarköy için 4 yıllık Fakülte,Küçük Sanayi Sitesi, Çevre Yolunun Yapımı,Karıştıran Yolunun Duble Yol Yapımı,Şarköy Devlet Hastanesinin Ağustos ayında teslim alınıp Ürolog, Göz, Ortopedi gibi branşları da getirileceğini. Hedeflerinin önümüzdeki seçim belediyeyi almak olduğunu söyledi.
Şarköy’e 4 yıllık Fakülte yapacağız
Öncelikli hedefimiz Şarköy ekonomisine katkı sağlayacağını düşündüğümüz ve ciddi katkı sağlayacağını bildiğimiz 4 yıllık bir fakülteyi Şarköy'e kazandırmak bununla alakalı uzun zamandır çalışmalar yürütüyoruz zaten rektör hocamızla iki defa arkadaşlarımızla birlikte gittik görüştük Şarköy de 4 yıllık bir Turizm eğitimi nasıl olur diye Onun da iyi olduğu düşüncesinde olduğunu gördük sonra Ocak 2017'de 15 Ocak tarihli başbakanlığa Şarköy'de fakülte düşünceleri olduğuna dair bir yazı yazılıp üniversite Rektörlüğü tarafından şu an biz onu takipçisiyiz yine bu konuda milletvekillerimizle de görüşmelerimiz var. En son Türkiye Büyük Millet Meclisi başkan vekilimiz Sayın Profesör Doktor Mustafa Şentop hocamızla bu konuyu görüştük Şarköy'e geldiğinde Ne gerekiyorsa Biz yapmaya hazırız dedi. Şarköy de biliyorsunuz ekonomik anlamda bir Yatırım yok belediyenin bu anlamda bir düşüncesi de yok maalesef O nedenle bu boşluğu bizim doldurmamız gerekiyor ve biliyorsunuz bir şehrin ekonomisini güçlendiren ya sanayiye aittir ya üniversitedir. Veya askeridir bir şehirde bunlar varsa bu şehir ekonomisi çok güçlüdür.Turizm falan da demek istemedim ben Şarköy’de turizme dair bir yatırımda yok daha doğrusu fakülteyi Şarköy’e kazandırdığımız da daha ciddi bir yol alacağımıza inanıyorum hatırlayın Şarköy Yüksekokulu yapıldığında 700 800 civarında öğrenci kayıt yaptırmıştı şu an 200 lere falan düşmüş yapacağımız 4 yıllık Fakülteyle hedefimiz en az 7bin öğrenciyi Şarköy’de ekonomisine katmak.
Çevre Yolu için Belediyenin 2 kilo metrelik kamulaştırma yapmasını bekliyoruz.
Programımızda Öncelikle çevreyolu ve karıştıran yolu var çevre yolu ile alakalı tüm plan proje her şey bitmiş durumda ama iş kamulaştırmada takıldık. Kamulaştırmada takılmasının sebebi de şu imarlı alanlarda kamulaştırmanın belediyeye ait olması onlar da herhangi bir çalışma yapmadılar bugüne kadar çevre yolunu bekliyoruz. Halbuki çevre yolu belki de Şarköy’ün kurtarıcısı olacak Çünkü karıştıran dan gelip Mürefte Hoşköy devam edecek olan vatandaşlar hiç şehrin İçine girmeden Arif Hikmet Caddesi dediğimiz Mürefte ye giden şehir içinden geçen caddeye girmeden orada bir kalabalık oluşturmadan transit olarak devam edecekler Böylece hem Arif Hikmet Caddesi'nin yeniden planlanması söz konusu olabilir mesela ikinci bir Atatürk Caddesi olabilir sağı solu esnafların olduğu yoğun bir yaya trafiğinin de olduğu bir bölge ama baktığınız zaman bir yaya kaldırımı dahi yok çünkü yolu daraltamıyorsunuz kaldırımla.Tır geçiyor, otobüs geçiyor her türlü vasıta oradan geçiyor. Ama çevre yolu olduğunda en azından büyük araçlar otobüs tır gibi araçları dışarıdan geçirmeye başladığımızda Arif Hikmet Caddesi için ikinci bir Atatürk Caddesi oluşturma şansımız olur. O nedenle Çevre yolunU önemsiyoruz Şarköy'ü rahatlatacak. Karıştıran yolu içinde ilk kez gelen senede bir iki defa geçen insanlar için zor olduğundan burası için bir plan hazırlamıştık Mustafa Yel vekilim ve ben bunu inceledik hoşumuza gitmedi mevcut olan yolu sadece 1 metre ile genişletmek ile kalmış bir projeydi az daha yatırım planı alınacaktı. Biz bunu durdurduk böyle bir yol istemiyoruz dedik vekilimizin aracılığıyla eğer bir yatırım yapılacaksa bunu en az üç şerit en iyi haliyle de duble yol olacak şekilde planlanması gerektiğini yukarıya bildirdik ve proje durduruldu.Şimdi Yeni dönemde İnşallah önümüzdeki süreçte ya duble yol veyahut 3 şerit olacak 2019 bütçesine dahil edilmesi için çalışıyoruz. Öncelikle karıştıran yolunun problemini çözeceğiz Sonrasında da çevre yolu ile birlikte bu projeye yaptığımızda Şarköy de ciddi anlamda bir rahatlama olacaktır.
Bizim Yol Yapmak İşimiz
Ak Parti hükümeti 2002'de iktidara geldiği yıllardan bu yana Türkiye'de ciddi bir yol yatırımına girdi biliyorsunuz baktığımızda yapılan Bu yollar birçok şehrin kaderini değiştirdi.Birçok şehrin olumlu yönde kaderinı değiştirirken Şarköy’ün olumsuz yönde kaderini değiştirdi.Sebep de şu Şarköy geleceğe dair yatırım yapamadı gelişen Türkiye'ye ayak uyduramadı.Sebebi de yine CHP'li belediyeler.Ne alakası var diyeceksiniz? Şöyle bakın eskiden Şarköy İstanbul'a yakınlığından dolayı ciddi bir turist alanı özellikle İstanbul kökenli insanların tercih ettiği bir yerde.Tabi o dönemlerde yollar bu kadar rahat değildi. Duble yollar yoktu, hava ulaşımı bu kadar ucuz değil di bugün İstanbul'a gittiğinizde Türkiye'nin her yerinde 70- 80 lira gibi rakamlarla uçağa biniyorsunuz. Ege ve Akdeniz'de Turizm gelişti oteller sayısal olarak çok arttı rekabetten dolayı oradaki fiyatlar düştü. Bunların hepsi de Şarköy’ün yazlıkçı kaybetmesine sebep oldu önceden İzmir'e gitmek için İstanbul Çanakkale üzerinden düşündüğünüzde 8 saatlik yol yol kat etmeniz gerekiyor bugün İstanbul'dan İzmir'e gitmek için Osmangazi Köprüsü'nden geçerek üç buçuk saatte İzmir'e gidebiliyorsunuz. Antalya'ya gitmek için 500-600 lira uçak parası verirken bugün 70- 80 lira ile uçağa biniyorsunuz.İnsanlar o yüzden yakın yeri tercih etmekten vazgeçti.Gidip bir hafta 2 hafta kalabileceği her tür imkanı bulabildikleri otelleri ve tatil beldelerini seçer oldular.Şimdi biz Şarköy olarak insanlara bir cazibeyi sunamadık.
belediyenin yol bölme konusunda da yol bölmelerin bazı noktalarda işe yaradığını gördüm Aslında başta karşı çıkmıştım. Ama bazı bölgelerde işe yaradığını gördüm ama bazı noktalarda da hiç işe yaramadığını gördük ama hala inatla buna devam ediyorlar. Mesela ben bu Arif Hikmet Caddesi'nde bunların olmaması gerektiğini düşünüyorum çünkü orada yoğun bir esnaf var esnafımızın da para kazanması lazım tabii ki esnafımızın bu yola araba park edecek.Park etmek zorunda vatandaşlar inip alışveriş yapsınlar.Sarıca Paşa Caddesi'ne dubaların olması doğru bir karar itiraz etmeme rağmen orada bunların işe yaradığını gördük
Biz Doğru Yapıldığında Arkasında Dururuz
Yani her yapılana yanlış diyemeyiz doğru yapılmıştır deriz yıllardır toplanan otopark paraları var.Normalde bu otopark paraları otopark haricinde hiçbir yatırım için kullanılamaz tahmin ediyorum ki korkunç derecede rakamlar toplanmıştır. Çünkü Şarköy'e de senede artık 200 yere ruhsat veriliyor Ben bu paranın bugüne kadar hiçbir yerde kullanıldığını görmedim sadece limanın üst kaldırımlarının yenileyerek otopark haline getirdiler tahmin ediyorum o para orada eritildi.Bunlar incelendiğinde ya otopark paraları hala Bankada duruyor ya da farklı yatırımlar için kullanılmıştır. Geçen sene Şarköy Meclisine ait getirilen bir şey vardı belediyeye ait olan tarlaların bütün köylerde daha doğrusu var olan arazilerin satışı yapılma kararı alındı bununla alakalı komisyon kuruldu bende o komisyonun içinde oldum. Biz tamamen bunlara karşı çıktık benim dediğim şuydu çok ilerisini düşünmek lazım,50 yıl sonrasını düşünmek lazım yani 3 sene 5 sene sonrasını düşünerek iş yapamazsınız belediye olarak ilerisini düşündüğümüzde belki bu köylerde teknolojinin gelişmesi,hayat şartlarının değişmesi.Farklı ihtiyaçlar ortaya çıkacak belediyeler her ihtiyacı hissedecek yer bulamayacaklar insanlar.Kamuya ait yerler bulunamayacak, mezarlık dahi bulunamayacak. O seviyeye gelecek.En büyük sıkıntı zaten kamu arazilerinin olmayışı. Şarköy'de Biz hastaneyi yaparken üç dört sene yer aradık en sonunda baktığınız zaman hastaneye dört dörtlük olmayan uzaklık bakımından söylemiyorum arazi büyüklüğü bakımından söylüyorum buraya yapmak zorunda kaldık.Baktığımızda diğer illerde organik tarım yapılıyor insanlara belli ölçülerde araziler kiralanıyor geliyor hafta sonu vatandaş orada işte ekiyor biçiyor kendi yetiştirdiği domatesi salatalık çeşitli ürünleri topluyor yiyor.
Belediye SGK Borçlarını Ödeyeceğim Diye Taşınmazları Sattı Ne Yazık ki SGK Borçlarını Ödemedi
Bu da bir turizme katkı sağlıyor bir hareketlilik canlılık getiriyor şimdi Şarköy de mesela Hatırladığım kadarıyla gölete yakın bir alanda 80-90 dönüm bir yer vardı biraz daha fazla da olabilir onun dair satışını yaptılar satış kararı alınmıştı satılıp satılmadığı bilmiyorum ama büyük ihtimalle orası da satıldı mesela ben orası için şunu söylemek istiyorum Hem gölete yakın.Sulamak alanlarına yakın olmasından ötürü burada organik tarımla alakalı bir tesis kurulabilir satmayalım dursun.Belediyenin böyle yerleri olması bize gelecekte önemli faydalar sağlayacaktır.Ama dedi ki işte sigortaya şu kadar borcumuz var, şuraya borcumuz var ,buraya borcumuz var dendi ve bu yerlerin bir çoğu satıldı ve öğrendik ki yapılan satışlardan elde edilen paralar hiçbir şekilde SGK borçlarına falan gitmemiş aksine yapılandırmalar bozulmuş.Ödenmediği için bu sene tekrar bir yapılandırma zorunluluğuna gittiler. Sonra mesela biz o dönem bütçeye ret verdik sonra dediler ki bize neden ret veriyorsunuz bütçeye.Doğru bütçe yatırılmayan ya da yapılan bütçeye uyulmuyor ki neden evet diyelim mesela Bunun haricinde Şarköy de ben hep şunu söylüyorum
Büyük Şehir Olduktan Sonra Mürefte ,Hoşköy Gibi Mahallerimiz Bütceden Pay Alamadı
Dün Hatta bir cenaze vardı Mürefte de bir cenazeye katıldık Mürefte yoluna girerken artık aracımızla 50-60 kilometre hızın üzerine çıkamaz hale geldik sonradan yani 50 kilometre hızı geçtiğiniz zaman araba sağa sola kendini atmaya başlıyor Mesela şunu söyleyeyim Biz turizmi Merkez'de sınırlı olarak görüyoruz. Ama bizim çok değerli beldelerimiz var ,köylerimiz var.Yollar çok bozuk Dolayısıyla insanlar o tarafa gitmiyor artık billahi Mürefte’ye zorunlu olmadığımız sürece gitmiyoruz.Bir resmi programımız olmadığı sürece veya vatandaşı ziyaret etme haricinde zaman geçirmeye,orada ne bileyim bir yemek yemeye, bir çay bahçesinde oturmaya gitmiyoruz.Neden yol riskli görünüyor bir kamyon geliyor yolda sığmıyorsunuz. Keza Hoşköy Mürefte arasıda öyle Hoşköy, Gaziköy, Uçmakdere arasıda öyle
Büyük Şehir Belediyesi Saçma Sapan Projeyle Gaziköy,ve Uçmakder’nin Doğal Yapısını Bozuyor.
Düşünün bu yolların yeniden yapıldığını genişletildiğini,yeni asfaltlandığını bizim turizmimizin o bölgelere doğru da yayıldığını.Gaziköy sit alanında Mesela tarihi yapılar var içerisinde ama bizim buraya gelen yazlıkçımız bunu bilmiyor. Oraya nasıl gidileceğini dahi bilmiyor Uçmakdere mükemmel bir doğa harikası bir yer bana göre ki hafta sonları Biz arkadaşlarla motor kullanmayı severiz. Motor turlarına çıkardık gözleme falan filan yerdik.Hala şu an onlar devam ediyor ama Yarın onlar da kalmayacak. Neden Büyükşehir çok enteresan bir proje hazırlamış Oraya uçmakdere içerisindeki o gözleme evlerini kaldırıyor oraları yeşil alanına çeviriyor ve oradan geçen yolu Biraz geniş edeceklermiş kaldırım yapacaklarmış şu an mevcut olan gözlemeleri olduğu yerlere kamera falan yapacaklarmış.Bizim Uçmakdere’nin yapısını korumamız lazım biz her yeri şehirleştiremeyiz. Uçmakdere de kaldıramıyor.Kaldırım şehirlerde lazım. köy yerlerinde kaldırım yaptığımız zaman köyleri şehirleri dersiniz tamam Bazı köylerde bunu yapın ama Uçmakdere gibi tarihi bir dokusu olan tarihi bir yapısı olan köylerin mevcut halini korumak sadece yenilemek temizlemek ya da çok hafif dokunuşlarla modernize etmek yeterlidir.Şimdi oraya çok ciddi bir turist akışı var.Yamaç paraşütünden dolayı ama bu Tekirdağ bölgesinden gelen İstanbul bölgesinden gelenler bilmiyor çok fazla.Şimdi siz oradakini yapıyor,bozuyorsunuz orasını böyle bir şey eleştirme yoluna giriyorsunuz.Ondan sonra da ben buranın tarihini koruyacağım diye birkaç tane ahşap bina var.Onu yeniden yapacağım diyorsunuz ama siz orasını bir şehir havasında soktuktan sonra oradaki tarihi binaların doku şeyi kalmıyor dokuyu bozuyorsunuz. Önemli olan oradaki dokuyu korumak.Artı tekrar söylüyorum oraya giden Ulaşım yollarının rahat bir hale taşımalı ve güvenli bir hale getirmeniz gerekiyor ki biz Şarköy'e gelen turistlere bütün gün sadece plaj turizmin den Şarköy çıkartıp mahallelerimizin de ekonomik ve refah seviyesini arttırmaya yönelik çalışmalar yapmalıyız.Sıkıştık her şeyi Şarköy içersinde yapalım diyoruz. Tamam yapalım hoş güzel ama bunu yaparken Siz 150.000 nüfuslu Şarköy de barınalım diye uğraşıyorsunuz ama Yolları daraltıyorsunuz.
Biz Hükümet Olarak Şarköy’e Doğalgaz Gelmesi İçin Elimizden Geleni Yaptık
Doğalgaz getirilmesi için projeler hazırlandı ve yaklaşık 1 senedir Hatta 1 seneyi geçti doğalgaz çalışması devam ediyor. Şarköy'de öncelikle İstiklal Mahallesi'nden başlandı İstiklal mahallesi tamamlandıktan sonra şimdi Cumhuriyet Mahallesi'nde devam eden çalışmalar var.Lakin bu çalışmaları aslında ihaleler yapılırken üst yapıyla birlikte ihaleciler bize geçen sene,O zaman ben belediye meclis üyesi idim. Süleyman Bey mecliste şöyle bir açıklama yaptı. Dedi ki eğer üst yapıyı biz tamamlarsak daha hızlı yol alacaklar. İşte 60 kilometre değil de 70 kilometre doğalgaz hattı yapılacak.Biz bu üst yapıya talip olalım, biz yapalım.Biz dedik ki gücümüz var mı bunu yapmaya, yani biliyorsunuz Vatandaş ne zaman bir şey isterse belediyeden gücümüz yok deniliyor.Bizde de kaynağı ayarladık dedi hatta her hafta Bize 300 metre yol teslim edecekler biz bu 300 metrenin hemen üst yapı çalışmasını tamamlayacağız ve vatandaşımız hiçbir çile çekmeden doğalgazı bitirmiş olacağız dedi. Biz de madem öyle tamam dedik. AK Parti belediye meclis üyeleri olarak biz de tamam diyerek elimizi kaldırdık.Bu çalışmaların üst yapısı belediyeye ait olup altyapısı holdinge ait olarak başlandı. Lakin şunu gördük haftalar geçti üstyapı ile alakalı hiçbir çalışma yapılmadı. Belediye başkanına bunu sorduk cevap da veremedi işte daha bitmedi eksikler var şu var bu var falan filan dedi Orada bir telaşla bir iki tane yol üzerinde asfalt döküldü arkasından baktık ki bir hafta sonra tekrardan dökülen o asfaltlar yeniden kazıldı Ne oldu dedik işte basınç şeyleri konulması unutulmuş falan filan gibi sebeplerle tekrardan kazıldığı falan dendi Büyükşehir'in bazı eksiklikleri var denildi dedi ki büyükşehirle Sizin hiç mi irtibatınızı yok
Belediyecilik CHP’nin İşi Değil Ak Partinin İşi
büyükşehirden bize söylemedi Biz de işte asfalt lambasını yaptık gibi cevap aldık Yani şunu gösterdi bize Büyükşehir ve Şarköy Belediyesi nin hiçbir şekilde aynı partiden olmalarına rağmen koalisyon içerisinde olmadıklarını görmüş olduk ve hala da herkesin çok net bir şekilde gördüğü şey üst yapımı tamamlanmış değil ve en yakın zamanda tamamlanacak gibi de görünmüyor Dün gençlik kollarımız gidip bir video çektiler Öğretmen Evi civarında ben o bölgede o bölgede oturduğum için her gün aynı sıkıntılarla karşı karşıya kalıyorum Yollar kazılmış vaziyette yolun kenarında 60 santim kazdıkları çukurlara taşları yanında olmasına rağmen hala kapatabilmiş değiller biz şunu bekliyoruz altyapı çalışması bittikten çok kısa bir süre sonra üst yapının tamamlanması lazım Türkiye'nin hiçbir yerinde hiçbir AK Parti belediyesi kazdığı yeri aylarca toz toprak çamur çukur içerisinde bırakmaz. Bizim çalışma şeklimiz şudur. 50 metre 100 metre yer altını kazar, gerekli tesisatı geçiririz.Arkasından o kısmı kapatırız. Ondan sonra diğer 100 metreye geçeriz.Vatandaşta bunların hiç etkilenmez.Düşünün İstanbul gibi bir yerde metropolde hiç mi bu tarz çalışmalar yapılmıyor.Biz şunu söylüyoruz plan yok Proje yok ya da iş yapma isteği yok .Sayın Süleyman Altınok’u Şarköy sokaklarında kaç defa gördünüz? Ben oturduğum bölgede hiç gelip de çalışmaları izlediğini görmedim orada insanların ne çektiğini gördüğünü gezdiğini araştırdığını görmedim. Şimdi bu iş bize ağırlıktan başka bir şey değil. Öğretmen evinin oradaki kazı çalışması 2 ay önce yapıldı doğalgaz hattı da 2 ay önce geçti bir tek binalara bağlantılar kaldı.Altyapısını bitirdiğiniz sokağın hemen binalara bağlantılarını yaptırırsanız arkasından yolu tekrar parke taşı ile düşerseniz hiç kimse sıkıntı yaşamaz, hiç kimse tozu çamuru çekmez. Geçen gün bir yağmur yağdı yürüyemedik yolda çamurdan.Sanki hiç aşağıda taş yokmuş gibi, yani yolun üzerinde taş yokmuş gibi çamurdan yürüdük. AK Parti belediyeciler olduğu yerde asla insanlarımızı çamurda yürütmeyi utanırız.Yani kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Sen tamamlamadan bir yeri yaparsan onu tamamlamadan bir diğerine atlarsan vatandaşı mağdur edersin. Biz altyapı yapılıyor diye itiraz etmiyoruz şimdi bazı vatandaşlar bunu söylediğimiz zaman hem altyapı istiyorsunuz hem de çamura mana buluyorsunuz karşı çıkıyorsunuz diyorlar. Yani planlı bir çalışmada bu tarz aksaklıklar asla olmaz. Bana göre Belediye Başkanı makamında oturmaz. Belediye Başkanı sokak sokak yapılan her çalışmayı her gün inceler, aksaklığı görür, talimatını verir yaptırır.Ama bizde hangi saatte giderseniz gidin eğer Kaymakamlığın bir programı yoksa, Büyükşehir Belediyesi'nin bir programı yoksa Süleyman Altınok’u o makamda bulursunuz.Bana göre orada belediye başkanın oturmaması gerekiyor makamında. Çünkü ben eğer Eriklice ye gitmezsem, Eriklice'deki sokakları gezmezsem derdini sıkıntısını nereden bilebilirim.Bilmediğim derdi sıkıntıyı nasıl çözerim? Önce kendim göreceğim ama maalesef bizim Belediye başkanımızda, Belediye Başkan yardımcımız da belediyenin diğer personelide vatandaşı biz ve mağduriyetleri kurtaralım diye bir şey yok.
Süleyman Altınok Her Gün Evine Gidip Gelirken Gördüğü Kendi Yolunu Yaptırmaktan Aciz
Süleyman Altınok onun her gün kendi kullandığı yol halı sahanın başladığı noktada bir tane kanalizasyon bacası var baca yoldan 15 santim yüksekte her gün geçiyorum bu yoldan.
Çökmüş o yolu yapmak belediye için yarım saat sürmez bile,her gün geçtiği yolda gördüğü aksaklığa dahi müdahale ettirmeyen bir belediye başkanının benim yaşadığım sıkıntıya müdahale ettirmesini bekleyemem açıkçası beklemiyorum da. Çünkü vatandaşa hizmet edelim derdi yok, günü kurtaralım derdi var.Nasıl kurtarıyorlar günü gidiyor.
Şarköy belediyesinin yılık bütçesi 35 milyon ama bakıyoruz belediye başkanımız 50 bin ve ya 100 bin liralık çocuk treniyle gündem olmaya çalışıyor.
Biz trene karşı değiliz meclis üyeliğim döneminde benimde meclis üyesi olarak Nostaljik tren alınsın diye imzam var. Bu zaruri bir ihtiyaç değildi.Şarköy ilçemizin daha önemli ihtiyaçları var. Biz 5 lira olsun dedik buna bile itiraz ettiler neden 5 lira olursa minibüslerle rekabet edemeyeceklerini düşündüler.Resmen belediye minibüsçü esnafı ile rekabet içerisinde.Belediyenin derdi para kazanmak olmamalı.Belediye halkına rahat nefes aldırmak zorunda.Burada yaşayan halkına rahat nefes aldırmak zorunda.Vatandaşın para alma özgürlüğünü daha da güçlendirmek zorunda.Görevleri bunlar belediyenin. Belediye para kazanma derdine düşmemeli, o zaman belediye ticarete girecekse bu esnaf ne yapacak nasıl ekmek kazanacak.
Trenin önünde ufak tren almış basın açıklaması yapıyor.Çocuklarımızla eğlenmiş.Tamam çok güzel çocuklarımız her şeyin en iyisine layık,hiçbir itirazımız yok.Ama biri belediye başkanı aldığı bir trenin yani 50 lira 100 liraya aldığı bir trenin başında gidip de o kadar demeç vereceğine ben onun yerinde olsam giderim o sokakların başına demeç veririm.Vatandaşla bir olurum, bir şey yapamıyorsam da insanlarla birlikte olduğumu gösteririm.İmkanlarım bu kadar diye anlatırım sizin yanınızdayım derim.Derdinizin ortağıyım derim o da yok. Sen kalkıyorsun gündem değiştirmeye çalışıyorsun trenle. Şarköy’ün vizyonu bu mudur? Şarköy’e 4 senede bir tane büyük bir ekonomiye canlılık katacak yatırım yapılmadı.Pazar yeri yapmak için onlarca ağaçları katlettiler Pazar yeri yapacağız deyip tapusuz alandan ağaçları kesip hafriyat alanı yaptılar Biz Ak Parti hükümeti olarak ülke ekonomisine katkı sağlamak için yatırım yaptığımızda sökülüp taşınan ağaçlar için ortalığı ayağa kaldıranlar çevreci geçinenler gıkını bile çıkarmadı. Çevre dostu geçinen Şarköy’de bulunan yandaş havuz medyası belediyenin borazanı gibi yağmur yağınca cuma pazarını sular almış.Sanki pazaryerini biz engelledik.Kendileri yapıyormuş gibi yapıp yapamıyorlar. Yeni yapılan hastaneyle kıyaslıyor.Biz hastane yapmak için 4 yıl yer aradık.Belediye bize hiçbir şekilde yardımcı olmadı.Hastane yeri tahsisi yapmadı.Bizde mecburiyetten yaptık yapmasak ödenek geri gidecekti.
35 Yıldır Yapamadıkları Sanayi Sitesinin Temelini 2019 Yılında Atacağız
Şarköy belediyesinin bir türlü bitiremediği 1/5000 -1 /2000 ölçekli revizyon nazım imar planları yüzünden tarım arazisi gözükmesi ve yolunun resmiyet kazanmamsı nedeniyle tarım bakanlığından geçirerek başbakanlık onayı alılmasına karşılık ziraat mühendisleri odasının alternatif yer araştırılması yapılmadı gerekçesiyle durdurma davası açması nedeniyle mahkemelik olması sonucu davanın sonuçlanmasını bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde olumlu şekilde sonuçlanacak ve 2019’dan önce temelini Küçük Sanayi Kooperatif başkanıyla beraber atacağız. Bizim hedefimiz önümüzdeki seçim Şarköy belediyesini almak. Partimizin kurucusu genel başkanımız ve Cumhur reisimizin bize verdiği talimat doğrultusunda sıkılmadık el çalmadık kapı bırakmadan hedefimize kodlandık.
Herkese her görüşe kapımız açık. Ak Partiden herkes aday olabilir.Aday olacak belediye başkanı makamında oturmadan Şarköy sevdalısı hizmet aşkıyla Şarköy ilçemize büyük projeleri olan yaptığımız anketler sonucu halkın istediği genel merkezin onay verdiği birisi olacak”dedi.