Orman Benim projesi ile Ormana atılan çöpler tek tek toplandı - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Orman Benim projesi ile Ormana atılan çöpler tek tek toplandı

09-05-2024 | 00:18

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Orman Genel Müdürlüğü, ülke genelinde artan orman yangınlarını önlemek amacıyla "Orman Benim" kampanyası düzenledi. Bu kapsamda, ormanlarda atılan çöplerin temizlenmesi ve yanıcı maddelerin azaltılması hedeflendi. Türkiye'nin her ilinde eş zamanlı gerçekleştirilen bu kampanya, çevre bilincinin arttırılması ve orman yangınlarının önlenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendirildi. Şarköy’de düzenlenen etkinlikte, ilçe kaymakamı Dr.Ahmet Naci Helvacı, Helvatepe Orman İşletme Şefi vekili Recep Daştan,Jandarma komutanı Hasan Doğan,Milli Eğitim Müdürü Barış Elma,Cumhuriyet okulu öğrencileri ve Orman görevlileri katıldı.
Şarköy ilçe kaymakamı Dr.Ahmet Naci Helvacı “iklim değişikliği ve küresel ısınmanın etkisiyle orman yangınlarının arttığını vurgulayarak, yangın öncesi önleyici tedbirlerin büyük önem taşıdığını belirtti.

Orman Benim projesi ile Ormana atılan çöpler tek tek toplandı
Son 10 yılın yangın istatistiklerine göre, çıkan orman yangınlarının yüzde 90'ının insan kaynaklı olduğuna dikkat çeken Helvacı, "Yanma olayı oksijen, ısı ve yanıcı maddenin uygun miktarlarda olması ile meydana gelmektedir. Yangının çıkış anında yanıcı madde miktarının azaltılması, yangının büyümesini önemli ölçüde engellemektedir. Bakımlı ve temiz ormanlarda yanıcı madde miktarı azaldığından yangınlar daha kontrol altına alınabilir hale gelmektedir" dedi.
Katılımcılar, ellerinde çöp poşetleriyle ormanlık alanlara girerek çöpleri topladılar. Bu tür etkinliklerin sıkça düzenlenmesi ve vatandaşların bilinçlenmesiyle, orman yangınlarının önüne geçilmesi ve doğal yaşamın korunması hedefleniyor. Ormanların temizlenmesi, yangın riskini azaltarak hem çevrenin korunmasına hem de insanların güvenliğine katkı sağlıyor.




ETİKET :  

Tümü