Hurdalık Değil, Cumhuriyet Okulu Bahçesi!

Şarköy Cumhuriyet Mahallesinde İlk ve Ortaokul vöğrencilerin eğitildiği Cumhuriyet Okulunun bahçesi, adeta Milli Eğitim'in hurdalığına dönerken, buna yolaçan sorumsuzluk ve duyarsızlık vatandaşlar tarafından tepki topluyor.
Şarköy İlçesi Cumhuriyet Mahallesinde bulunan, İlk öğretimde 10 derslik,14 öğretmenle 300,Orta öğretimde 12 derslik 28 öğretmen379 civarında çocuk ve gencin eğitildiği Cumhuriyet Okulu bahçesinde kömür çuvalarının ve hurda malzemelerin olduğu depo alanına dönüştü.
Öğrencilerin can ve mal güvenliği açısından risk taşırken, bu görüntülere yolaçan ilgili makamların duyarsızlığı çevrede yaşayan mahalle sakinlerinin tepkilerine yolaçtı.
Milli Eğitim yetkililerinin, merkezin özelliğini algılamakta yetersizliğini yansıtan "hurdalık" görüntüsüne derhal müdahale edilerek, okul bahçesinin en kısa zamanda güvenli hale getirilmesi istendi.Okul binası yanında binası bulunan Ahmet Dokuzcanlı isimli mahalle sakini gazetemize yaptığı açıklamada “gördğünüz gibi tablo bu. Burası kullanılmayan malzemelerle hurdalık haline getirilmiş vaziyette öğrenciler için hayati tehlike yaşattığı gibi görüntü kirliliğide yaratıyor.Okul binalarında ödenek olmadığından doğal gaz bağlantısı yapılamadığından kalorifer kazanı yandığında dumanı evlerimizin içine kadar geliyor ve pis kokuyla beraber hava kirliliği yaptığı gibi bu okulda eğitim öğretim gören öğrenci evlatlarımızla beraber mahalleli olarak bizde zehirleniyoruz.Biran evvel yetkililer tarafından çözüm getirilmesini istiyoruz”dedi.