DEVA Parti'li Cem Avşar: 12 milyon gencin yüzde kaçı bağımlı? - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

DEVA Parti'li Cem Avşar: 12 milyon gencin yüzde kaçı bağımlı?

28-08-2024 | 23:07

DEVA Parti'li Cem Avşar, Bakan Osman Aşkın Bak'a, "15-24 yaş grubunda bulunan 12 milyon gencin yüzde kaçı bağımlı (sanal alem, uyuşturucu ve madde bağımlılığı) sayılabilecek durumda?" diye sordu.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde 15-24 yaş grubundaki gençlerin yüzde kaçının bağımlı sayılabilecek durumda olduğunu, son bir yılda bağımlılık sebebiyle kaç ölümlü olay yaşandığını sordu. Avşar ayrıca, çocuk ve gençleri sanal bağımlılık karşısında korumak amacıyla dijital güvenlik anlamında resen kullanılan ve cezai sorumluluk taşıyan bir güvenlik sisteminin mevcut olup olmadığını sordu.
Avşar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a şu soruları yöneltti:
“Ülkemizde 15-24 yaş grubunda bulunan 12 milyon 872 bin 39 gencin yüzde kaçı bağımlı (sanal alem, uyuşturucu ve madde bağımlılığı) sayılabilecek durumdadır? Bu bağımlıların kaçı tedavi almaktadır? Kaçı sokakta, kaçı aileleriyle birlikte yaşamaktadır? Bu konuda elinizde bir veri mevcut mudur? Konu hakkında kamuoyunu bilgilendirecek misiniz?
Çocuk ve gençleri sanal alem bağımlılığı (bahis ve kumar) karşısında korumak amacıyla dijital güvenlik anlamında resen kullanılan ve cezai sorumluluk taşıyan bir güvenlik sistemi mevcut mudur? Şayet böyle bir kontrol mekanizması yoksa bu hususta bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? Mevcut durumda söz konusu denetim nasıl yapılmaktadır?
Gençler arasında uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı konusunda gerek madde temini, dolaşımı ve kullanımı gerekse bağımlılıktan kurtarma, psikolojik destek, eğitim ve rehabilitasyon gibi hususlarda diğer paydaş kurumlarla (İçişleri Bakanlığı, MEB, Belediyeler, STK’lar vb.) birlikte yürüttüğünüz bir iş birliği modeliniz var mıdır? Bu hususta nasıl tedbirler almaktasınız?
Son bir yılda bağımlılık sebebiyle kaç ölümlü olay yaşanmıştır? Devam eden kaç adli vaka bulunmaktadır? Bakanlığınız bu konunun önünü almak için ne tür tedbirler almakta mıdır?”




ETİKET :  

Tümü