Ak Parti'de ‘Yenilenme Süreci’ başladı: - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Ak Parti'de ‘Yenilenme Süreci’ başladı:

28-08-2024 | 22:54

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından AK Parti'de değişim süreci başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçimlerde başarısız olan , AK Parti'nin il başkanlarını ve ilçe başkanlarını görevden alarak yenilenme sürecini başlattı.
21 Ağustos Çarşamba günü Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş Başkanlığında Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan ve Gökhan Diktaş’ın katılımı ile Şarköy’de Muhtarlar ile kahvaltı programı düzenlenlenerek toplantı yapılmıştı.
24 Ağustos Cumartesi günü Ak Parti Tekirdağ İl Başkanlığında Ak Parti Genel Merkez Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir başkanlığında Tekirdağ İl istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Ak Parti Teşkilat Başkan yardımıcısı Halis Dalkılıç, Koordinatör Milletvekili Abdullah Doğru,Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş, Milletvekileri Çiğdem Koncagül, Mestan Özcan ve Gökhan Diktaş gerçekleştirdikleri toplantıda yerel seçimde başarısız olan ilçelerde “yenilenme süreci” başlattı.
Ak Parti'de ‘yenilenme süreci’ başladı: 3 ilçe başkanı görevden alındı
Yerel seçimlerin ardından değişim sürecine giren AK Parti'de 3 ilçe başkanları görevden alındı. Bu değişikliklerle AK Parti, halkın beklentilerine daha hızlı ve etkili bir şekilde yanıt vermeyi amaçlıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yürütülen bu yenilenme süreci, partinin gelecekteki stratejilerini de şekillendirecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, değişim sinyali vermişti
31 Mart yerel seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin başta değişim ve yenilenme talebi olmak üzere sandık sonuçlarıyla bize ulaştırdığı beklentinin farkındayız." sözleriyle değişim mesajı vermişti. Cumhurbaşkanı, değişimin 'kırmadan, dökmeden' olacağının altını çizmişti. AK Parti MYK'sı "değişim" ana gündemiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirdiği toplantılarda. 31 Mart yerel seçim yenilgisini masaya yatırılmıştı. Zirvenin ardından AK Parti'de il ve ilçe başkanları için değişiklik kararı alınmıştı.
Ak Parti'de Yenilenme Süreci
Ak Parti, yerel seçimlerin ardından Tekirdağ’de başlayan değişim süreci ile birlikte yenilenme adımlarını atmaya devam ediyor. Ak Parti Şarköy İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu, Ak Parti Çorlu ilçe Başkanı Kenan Kelle ve Süleymanpaşa ilçe başkanı Şirzat Filiz affını isteyerek görevlerini bıraktılar teşkilatlarıyla birlikte çalışmalarına hız kesmeden devam edecek. 27 Ağustos Salı günü ilçelerde temayül yapılacak. Daha sonra Genel Merkez tarafından atama gerçekleşecek..
İlçe kongreleri ise 15 Eylülden itibaren başlayacağı öğrenildi.. Bu değişimlerle birlikte AK Parti, halkın beklentilerine daha hızlı ve etkili bir şekilde cevap vermeyi hedefliyor. Erdoğan'ın liderliğindeki bu yenilenme süreci, partinin gelecekteki stratejilerini de şekillendirecek.

 




ETİKET :  

Tümü